Home Általános Információk Gyorskölcsön vs. Személyi kölcsön – Igényeld a legjobbat!

Gyorskölcsön vs. Személyi kölcsön – Igényeld a legjobbat!

0

A legtöbb pénzintézetnél akár gyorskölcsön akár személyi kölcsön is elérhető. Mielőtt döntést hoznánk, melyiket is válasszuk érdemes alaposan utánajárni milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal járhat egyik és másik. A hitel kondícióiról részletesen tájékozódhatunk a weblapokon, de akár személyes akár telefonos megkeresés esetén is alapos és pontos tájékoztatást kaphatunk a banki ügyintézőktől a hiteltermékeket illetően. Előzetes kalkulációt akár a honlapon lévő hitelkalkulátorral is végezhetünk.
Kevesen tudják, valójában mi is az a gyorskölcsön

A gyorskölcsön egy nagyon kedvező megoldás azoknak, akinek gyorsan, kisebb összegű pénzre van szükségük. Nem szükséges, hogy legyen ingatlanfedezet, és nem kell bajlódnunk a hosszas hitelbírálattal sem. Megoldás lehet azoknak, akiknek egy hirtelen felmerülő anyagi probléma miatt azonnali megoldás kell. Főleg átmeneti problémák rendezésére jó megoldás, legyen az egy váratlan kiadás, vagy egy régóta áhított akciós termék megvásárlása. Az igényelt kölcsönhöz gyorsan, problémamentesen hozzájuthatunk, azonban számolni kell azzal is, hogy a visszafizetés is elég rövid időn belül kell, hogy megtörténjen, hisz a gyorskölcsön rövid futamidővel kerül megfinanszírozásra.
Milyen előnnyel jár az, ha gyorskölcsönt veszünk fel?

A gyorskölcsön igényléséhez nem kell fedezetet nyújtani (igaz ez a személyi kölcsönnél is), és szemben a többi szabad felhasználású hitellel nagyon gyors a folyósítása. Az igénylés feltételei a 18 év feletti életkor, magyarországi bejelentett lakcím és jövedelemigazolás. Ha mindezek rendben vannak, az igényléstől számított akár 24 órán belül kezünkben / számlánkon lehet a kért összeg.
Milyen buktatókkal kell számolnunk?

A számos előny mellett, nem árt figyelembe venni a hátrányokat is. Bár a szerződés, illetve a bankok oldalain található hiteltájékoztató is felhívja a figyelmet a THM-re, azaz a teljes hiteldíj mutatóra, számolnunk kell emellett egyéb költségekkel is. Ezeket a járulékos költségeket többnyire a futamidő lejárta előtt terhelik az ügyfelekre a bankok, mint például a hiteldíjat. A törlesztésre is nem árt odafigyelni, hiszen egy esetleges határidőn túli befizetés miatt, jelentős mértékű kamatot számolhatnak fel. Mielőtt gyorskölcsönhöz folyamodnánk, mindenképpen tájékozódjuk a járulékos költségekről is, hisz ezeket a feltüntetett THM nem foglalja magába.
A személyi kölcsönnek is vannak előnyei

Azoknak, akiknek nem azonnal van szüksége pénzre, inkább a személyi kölcsönt ajánlatos felvenni, amit hosszabb futamidővel és kevesebb járulékos költséggel tehetünk meg. Szinte minden bank honlapján találhatunk kalkulátort, ahol előzetesen tájékozódhatunk a törlesztőrészlet nagyságáról, és a futamidő hosszáról. A kalkulátorok segítségével könnyen megtalálhatjuk azt a konstrukciót, amely a céljainknak és anyagi helyzetünknek leginkább megfelel. A folyósítása kicsit hosszabb átfutású, de átlagosan 4-5 nap alatt hozzájuthatunk a kívánt összeghez, amennyiben minden feltételnek megfeleltünk. A legtöbb személyi kölcsön szabadfelhasználású, azaz számlával nem kell leigazolnunk a bank felé mire fordítottuk az összeget, és néhány százezer forinttól akár több millió forintig is van lehetőség az igénylésre. Az alapfeltétel szinte minden banknál ugyanaz: betöltött 18 vagy 20 életév (bankonként eltérő lehet), állandó magyarországi bejelentett lakcím, és minimum 3 hónapos munkaviszony, leigazolható jövedelemmel. A hitelbírálat minden esetben KHR lekérdezéssel indul, így aki egy rosszul fizetett régebbi hitel miatt negatív vagy passzív státuszban szerepel a listán, annak már a hitelbírálat elején elutasításra kerülhet a hitele, vagy hosszadalmas mindenre kiterjedő procedúrának néz elébe.