Home Személyi kölcsönök Szabad felhasználású kölcsön mekkora lehet maximum?

Szabad felhasználású kölcsön mekkora lehet maximum?

0

A személyi hitel kerete nem korlátlan, nagyobb összeghez jutni belőle csak nehézkesen lehet. Ennek oka, hogy a jövedelem csupán kisebb összegek esetén tud fedezetként szolgálni, ha nagyobb összegre van szükség, ott a bankok már ingatlan fedezetet kérnek. Ingatlan fedezettel azonban az igénylő több millió forintot is kaphat hitelként.

A jelzáloghitel szabadon felhasználható keretet tesz elérhetővé, azaz az igénylőnek nem kell kell beszámolnia arról, hogy mire szeretné fordítani a felvett összeget.

A bankok azonban ebben az esetben is ragaszkodnak a jövedelem igazolásához. Nem elég tehát jelzálogba helyezni az ingatlan, emellé még szükség van a rendszeres havi jövedelemre is. Ez a hiteligénylőnek is biztosítékot jelent, hiszen kevesebb eséllyel fogja elveszíteni az ingatlant és a bank helyzetét megkönnyíti, hogy mentesül a procedúrák bonyodalmaitól.

A jelzálog, a személyi hitel ingatlan fedezettel történő igénylése csak azoknak jelenthet jó megoldást, akik biztos havi jövedelemmel rendelkeznek, ezen felül pedig megtakarításaik is vannak, amihez probléma esetén hozzá tudnak nyúlni. Bár szabadon felhasználható és gyakorlatilag bármire fordítható, mégis magas kockázattal járó konstrukció ez, melyet csak akkor éri meg igénybe venni, ha nincs más lehetőségünk.