Home Személyi kölcsönök 7 tény, hogy miért jó választás a személyi kölcsön autó vásárláskor

7 tény, hogy miért jó választás a személyi kölcsön autó vásárláskor

0

Minden ember életében egy várva várt, és igen meghatározó pillanat az autóvásárlás, hisz hosszú évekig lesz velünk a kiválasztott jármű. Eljön ugyanis mindenkinél, amikor már szükségessé válik az autóvásárlás, vagy éppenséggel a már meglévő jármű cseréje. Mint mindahányunk számára ismeretes tény, hogy ez igen jelentős költségeket tud jelenteni, és az is ismeretes, hogy nem minden egyén rendelkezik akkora összegű megtakarítással, melyből fedezni tudná effajta kiadását.

Fedezet nélküli, szabad felhasználású hitelkonstrukciók

Mint a neve is mutatja, a szabad felhasználású személyi kölcsönöket bármire fordíthatjuk, nincs megszabva, hogy a felvett hitelösszeget mire kell elköltenünk. Az autóvásárlás, valamint a lakásfelújítás szerepel a legnépszerűbb hitelcélok között egy-egy szabad felhasználású személyi kölcsön igénylése során. Ami miatt igen nagy népszerűségnek örvend ez a hitelfajta az nem más, mint, hogy nem szükséges ingatlan fedezetként való bevonása.
A bírálat során a bank kizárólagosan a jövedelmünkkel számol valamint a már meglévő hitelek törlesztőrészleteinek nagyságával. Ami igen jó hír még, az az, hogy nyugdíjasok is jogosultak lehetnek a hitel felvételére.

Önerő bemutatása, és igazolása nem szükséges

 A lízingeléssel ellentétben, ahol kritérium a 20%-os önerő megléte, addig a szabad felhasználású személyi kölcsönök esetén semmiféle önerő bevonása nem szükséges a vásárlás során. Ez lehetővé teszi, hogy a teljes vételár finanszírozása személyi kölcsönből történjék meg.

A hitel folyósítása gyorsan történik

Minek után egy autóvásárlási procedúra igen hosszadalmas lehet, ideértve a megfelelő autó kiválasztását, a megfelelő utánajárást, hogy mely hitelkonstrukciót válasszuk. Igen nagy pozitívum, hogy a személyi kölcsönök ügyintézése kényelmes, valamint rendkívül gördülékeny és gyors lehet, melynek következtében már akár 1-3 napon belül megjelenhet az igényelt hitelösszeg a folyószámlánkon. Mivel már lehetőség van, hogy az igénylési folyamat teljes egészében az online térben történjen, ez még tovább gyorsítja a pénzhez jutási lehetőségeinket is. Amennyiben a gyorsaságra törekszünk, akkor javasoljuk, hogy a Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelek között nézzünk szét, mert jogszabályi kötelezettsége a bankoknak, hogy az igény befogadását követően három napon belül köteles folyósítani azt.

Felhasználható új, valamint használt autó vásárlásra is

A maximum összeg, mely személyi kölcsön formájában felvehető, az 10 000 000 forint. Ebből az összegből a használta autók között szép számmal találhatóak akár magas kategóriás gépjárművek is, de még az is előfordulhat, hogy egy modern, új autó megvásárlására is elegendő lehet egy ekkora összeg.

A megvásárolt autó saját tulajdonú lesz

Míg egy lízinggel vásárolt autó esetében a jármű törzskönyvével a hitelt fedező pénzintézet rendelkezik. Amennyiben azonban, ha az utó megvásárlását szabad felhasználású személyi kölcsönből fedezzük, akkor a törzskönyvvel mi rendelkezünk.  Így ez lehetőséget ad arra, hogy bármikor eladhassuk, vagy igényeinknek megfelelően átalakíthassuk.

A hitelösszegből nem csak az autó vételára egyenlíthető ki

Mivel egy autó vásárlása nem kizárólagosan a vételár megfizetéséből áll, hanem számos más járulékos költség is felmerülhet egy-egy ilyen ügylet kapcsán, melyek akár több százezer forintos plusz terhet róhatnak ránk (átírás, adók megfizetése, esetleges javítások). Mivel a hitel szabad felhasználású, így annak összegéből a fentebb említett járulékos költségeket is lehetőségünk van finanszírozni.

Élénkülő tendencia figyelhető meg az autóvásárlási célú szabad felhasználású személyi kölcsönök piacán

Növekszik azon bankok száma, melyeknek termék kínálatába bekerültek olyan speciális személyi kölcsön konstrukciók, melyek kifejezetten autóvásárlásra vehetők igénybe. Általában ha ezt választjuk, akkor lehetőségünk van kedvezményes biztosításhoz is jutni a bank kínálatából, így nem csak új autónk lehet, de egyúttal biztosítottságáról is gondoskodhatunk.